Verdelen woning ongehuwden

De verdeling van uw woning en samenlevingscontract voordelig en snel geregeld

Vanaf € 729,- (all-in)

Wat moet er met de woning gebeuren?

Indien u een gezamenlijke woning heeft dan is ons standaardadvies: snij de financiële banden door. Of door verkoop van de woning of door de woning toe te delen aan één van u. Zolang dit nog niet is gebeurd bent u beiden hoofdelijk aansprakelijk voor de hypotheek en is de waardedaling voor uw beider rekening. Wilt u de woning toedelen, ga dan als eerste naar uw hypotheekadviseur/bank om te kijken of het financieel haalbaar is.

Waar is een akte van verdeling goed voor?

Een akte van verdeling is een notariële akte waarin de woning (meestal) wordt toegedeeld aan één van partijen. Tevens wordt daarin vermeld wat er met de hypotheekschuld gebeurd. Meestal wordt de hypotheek afgelost met een nieuwe hypotheek die de overnemer heeft afgesloten of wordt de ‘oude’ hypotheek overgenomen met behulp van een akte van schuldovername (of ook akte ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid genoemd).

Wij zullen nauwkeurig toezien dat ten tijde van tekenen de hypotheek zal worden overgenomen door de ‘overnemer’. Wij van 030notariaat staan daar garant voor.

Het kan zeer snel

Ons kantoor staat erom bekend dat het zeer snel kan werken. Als beide partijen maar akkoord zijn en er regeling is met betrekking tot de aflossing/overname van de ‘oude’ hypotheek dan er snel worden getekend.

Indien u wenst kan er binnen twee dagen (of wellicht korter) een ontwerpakte naar u worden gemaild. Zonder extra kosten.

Wat hebben wij van u nodig?

Wij zouden graag van u de volgende gegevens willen ontvangen:

  • de roepnaam, achternaam, geboortedatum en adres van u beiden;
  • de mailadressen en telefoonnummers van u beiden;
  • wie de woning overneemt;
  • de eventuele uitkoopsom;
  • een opgave of de ‘oude’ hypotheek wordt afgelost met een nieuwe hypotheek of dat de ‘oude’ hypotheek door één van u wordt doorgezet.

Gegevens die later van belang zijn:

  • uw opgave wie de onze kosten betaald;
  • wie de spaarhypotheek polis / beleggingspolis / bankspaarrekening behorende bij de hypotheek overneemt;
  • kopieën van uw legitimatiebewijs.

Direct een offerte aanvragen?

Kwalitatief de voordeligste notaris

Vraag een offerte aan

Ontvang binnen 1 minuut een door ons op maat gemaakte offerte, 24/7 en geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wilt u een offerte aanvragen. Dan kunt u contact met ons opnemen, of gebruik ons contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactgegevens

  • Derdengeldenrekening: NL95 ABNA 0544 9980 06

Openingstijden

Het kantoor is geopend op werkdagen van 08.45 uur tot 17.00 uur. Afspraak buiten reguliere kantooruren is op verzoek mogelijk.

Of gebruik ons contactformulier