Tweetrapstestament

Uw tweetrapstestament voordelig en snel geregeld

Vanaf € 600,- voor 2 testamenten (all-in)

Wat is een Tweetrapstestament?

Bij een tweetrapstestament krijgt de langstlevende partner alles (eerste trap) met een verplichte doorschuiving van het vermogen naar de kinderen bij het overlijden van de langstlevende (tweede trap).

Gevolg voor erfbelasting

Omdat de langstlevende partner een grote vrijstelling heeft (max. € 627.36,- in 2014) en de waarde van de meeste nalatenschappen er onder ligt, hoeft bij eerste overlijden geen erfbelasting betaald te worden.

Dus altijd doen?

Nou, nee. Uit onze berekeningen blijkt dat alternatieven meestal fiscaal beter zijn. Bij een tweetrapstestament moet bij het tweede overlijden onnodig veel erfbelasting worden betaald. Voorts is bij het eerste overlijden de erfbelasting lager dan men denkt, en heeft een dergelijk testament een civielrechtelijk nare bijwerkingen.

Wat is de oplossing van ons kantoor?

Kom bij ons langs en neem uw vermogensgegevens mee. Samen met u bekijken wij uw gegevens en maken wij een berekening van uw gegevens. De uitkomst hangt van de hoogte van het vermogen, uw vermogen. Wij bekijken zaken zoals: zit het vermogen ‘vast’ (bijvoorbeeld in het huis), hoeveel (klein)kinderen, leeftijd testateurs, toekomstige schenkingen, enzovoorts. Mocht er toch een tweetrapstestament nodig zijn dan kan dat.

030notariaat heeft een eigen variant.

Mocht in de uitzonderingssituatie toch een tweetrapstestament nodig zijn, dan hebben wij een fiscale variant die voordeliger is in de erfbelasting dan een standaard testament.

Benieuwd hoe uw situatie er voor staat?

Bent u benieuwd hoe u ervoor staat, heeft u vragen? Maak hieronder een afspraak!

Direct een offerte aanvragen?

Kwalitatief de voordeligste notaris

Vraag een offerte aan

Ontvang binnen 1 minuut een door ons op maat gemaakte offerte, 24/7 en geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wilt u een offerte aanvragen. Dan kunt u contact met ons opnemen, of gebruik ons contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactgegevens

  • Derdengeldenrekening: NL95 ABNA 0544 9980 06

Openingstijden

Het kantoor is geopend op werkdagen van 08.45 uur tot 17.00 uur. Afspraak buiten reguliere kantooruren is op verzoek mogelijk.

Of gebruik ons contactformulier