Testament om erfbelasting te besparen

Uw Erfbelasting Testament voordelig en snel geregeld

Vanaf € 600,- (all-in)

Wat is erfbelasting?

Als u of uw partner komt te overlijden, dan gaat de erfenis naar een van de erfgenamen. Zij krijgen dan te maken met erfbelasting. Een erfenis bestaat uit alle bezittingen én schulden die een overledene achterlaat. Bijvoorbeeld een geldbedrag of een kostbaar voorwerp. In een testament kunnen afwijkende afspraken worden vastgelegd.

Belasting over een erfenis

Vroeger heette het successierechten, tegenwoordig erfbelasting. Bij elk overlijden is in beginsel belasting over de erfenis verschuldigd. Dus bij overlijden van vader (in bijv. 2015) moeten de erfgenamen erfbelasting betalen en bij overlijden van moeder (in bijv. 2025) ook. Wel zijn er belangrijke vrijstellingen voor de erfbelasting, daarboven geldt een tarief van 10%-40%, zie ook de tarievenlijst.

Een testament helpt met besparen

Indien u een redelijk vermogen heeft, kan een testament een belangrijk hulpmiddel zijn om erfbelasting te besparen (ook estate planning genoemd). Hoe we dat doen? Dat is het geheim van de smid. Op ons kantoor zullen wij u alles uitleggen en doorrekenen. Er zijn vele varianten en oplossingen, bij 030notariaat krijgt u het testament dat voor u van toepassing is.

Bij ons krijgt u de beste variant

Als een van de weinige notariskantoren berekenen wij van 030notariaat de erfbelasting bij verschillende testamentenvormen. Zonder extra kosten! Zo wordt voor u inzichtelijk gemaakt welke testamentvariant voor u fiscaal het voordeligst is.

Denk 5 tot 10 jaar vooruit

In onze fiscale visie moet een testament worden opgesteld voor een periode van 5 tot 10 jaren, en niet voor de rest van uw leven. Kies dan voor de oplossing die fiscaal voor die periode optimaal is. Na die tijd kan het testament opnieuw worden aangepast en gekozen worden voor de dan geldende optimale oplossing.

Andere aandachtspunten

Denk ook aan het aanpassen van de huwelijkse voorwaarden en aan schenkingen. Een schenking kent net als een testament vele facetten en is een aparte tak van sport. Ons advies is om die reden: doe een schenking niet zelf, maar in overleg met uw 030notariaat notaris.

Direct een offerte aanvragen?

Kwalitatief de voordeligste notaris

Vraag een offerte aan

Ontvang binnen 1 minuut een door ons op maat gemaakte offerte, 24/7 en geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wilt u een offerte aanvragen. Dan kunt u contact met ons opnemen, of gebruik ons contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactgegevens

  • Derdengeldenrekening: NL95 ABNA 0544 9980 06

Openingstijden

Het kantoor is geopend op werkdagen van 08.45 uur tot 17.00 uur. Afspraak buiten reguliere kantooruren is op verzoek mogelijk.

Of gebruik ons contactformulier