Los royement Hypotheek

Uw hypotheek laten royeren

Al vanaf € 189,- all-in

Is een royement altijd nodig?

Het komt regelmatig voor dat door een bank wordt aangegeven dat de hypotheek is afgelost, veelal in combinatie met het verzoek om dan ook het hypotheekrecht bij de notaris te laten royeren. Wij van 030notariaat - de voordeligste notaris van Utrecht - helpen u daar graag bij, echter is het niet noodzakelijk en adviseren wij meestal om het niet te doen.

Waarom is een royement niet altijd nodig?

Ten eerste, een los royement is duurder dan een royement in combinatie met de verkoop van de woning. Dat heeft te maken met het feit dat voor een losse ‘doorhaling’ een nieuw dossier moet worden geopend.

Ten tweede, het kan geen kwaad als de hypothecaire inschrijving blijft bestaan, want als de lening is afgelost kan de bank nimmer gebruik maken van het hypotheekrecht. Het hypotheekrecht is immers een afhankelijk recht, als de lening is ‘overleden’ dan is het hypotheekrecht ook overleden. Wordt een lening weer aangegaan bij dezelfde bank dan herleeft het hypotheekrecht weer. Een royement is daarom niet altijd van noodzakelijk aard.

 

Welke gegevens heeft 030notariaat – kwalitatief de voordeligste notaris van Utrecht – van u nodig?

Bij het royeren van uw hypotheek hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

  1. Uw persoonsgegevens.
  2. De naam van de hypotheekhouder (bijvoorbeeld de naam van uw bank)
  3. Een opgave waarin wordt aangegeven of de bank zelf een volmacht aan 030notariaat aan zal leveren, of dat 030notariaat de volmacht aan de bank moet aanleveren.
  4. Het adres van het onderpand.

Direct een offerte aanvragen?

Kwalitatief de voordeligste notaris

Vraag een offerte aan

Ontvang binnen 1 minuut een door ons op maat gemaakte offerte, 24/7 en geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wilt u een offerte aanvragen. Dan kunt u contact met ons opnemen, of gebruik ons contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactgegevens

  • Derdengeldenrekening: NL95 ABNA 0544 9980 06

Openingstijden

Het kantoor is geopend op werkdagen van 08.45 uur tot 17.00 uur. Afspraak buiten reguliere kantooruren is op verzoek mogelijk.

Of gebruik ons contactformulier