Levenstestament

Uw levenstestament voordelig en snel geregeld

U kunt bij ons geheel vrijblijvend uw offerte aanvragen.

Waarom een testament bij leven vastleggen?

Het ontzorgt en u behoudt de regie. Wie zorgt er voor u als u dat zelf niet meer kan? De bankzaken lopen door, wellicht moet het huis/de zaak verkocht worden, uw partner overlijdt en u moet de nalatenschap afwikkelen. Daar is een oplossing voor: het levenstestament. Hierin kunt u zelf aangeven wie voor uw financiën zorgt, medische zaken met de arts bespreekt en of u een euthanasie wenst. U kunt uw partner, kinderen of derden benoemen.

Voor wie

Het levenstestament wordt in de praktijk opgesteld door mensen met vermogen, ondernemers en 50 plussers.

Nu doen

Het is belangrijk het levenstestament nu te regelen, nu u nog in staat bent zelf beslissingen te nemen en niet pas als u niet meer wilsbekwaam bent, want dan is dit niet meer mogelijk. Sinds oktober 2018 heeft 030notariaat bijzonder laag tarief voor een levenstestament.

Besparing erfbelasting

U kunt opnemen dat iemand namens u schenkingen doet (aan de kinderen), zodat er minder erfbelasting bij het overlijden betaald hoeft te worden.

Besparing ABWZ-bijdrage

Omdat vanaf 1-1-2013 de eigen bijdrage bij opname in een verzorgingstehuis gekoppeld is aan uw vermogen (box 3) is schenken (aan de kinderen) zinvol, ook als u zelf niet meer helder van geest bent. Met een schenkingsinstructie in het levenstestament kan dit bewerkstelligd worden.

Euthanasieverklaring

Er zijn diverse varianten binnen een euthanasieverklaring, zoals actief en passief, wel bewuste keuze-clausule, voltooid leven-clausule, aan ander overlaten-clausule.

 

Centraal geregistreerd

Sinds 3-4-2013 worden de levenstestamenten in Nederland geregistreerd. Zo kan 030notariaat precies volgen wat de laatste versie van uw testament geweest is. U kunt een dergelijk testament namelijk intrekken of wijzigen.

Levenstestament voorkomt bewind

Als u niets regelt en kunt uw wil niet meer bepalen, dan zal er een bewindvoerder door de rechter worden benoemd om u te vertegenwoordigen bij allerlei zaken. Dat kunt u voorkomen met een levenstestament en daarin bepaalt u wie er namens u handelt (en niet de rechter).

Een bewindvoerder zal van de rechter ook geen schenkingen mogen doen, tenzij u al een geschiedenis van schenkingen had.

Een levenstestament regelen?

Maak een afspraak om het levenstestament te bespreken (tel 030-630 3662). Het tarief is bij ons scherp geprijsd.

Direct een offerte aanvragen?

Kwalitatief de voordeligste notaris

Vraag een offerte aan

Ontvang binnen 1 minuut een door ons op maat gemaakte offerte, 24/7 en geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wilt u een offerte aanvragen. Dan kunt u contact met ons opnemen, of gebruik ons contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactgegevens

  • Derdengeldenrekening: NL95 ABNA 0544 9980 06

Openingstijden

Het kantoor is geopend op werkdagen van 08.45 uur tot 17.00 uur. Afspraak buiten reguliere kantooruren is op verzoek mogelijk.

Of gebruik ons contactformulier