Hypotheek oversluiten

Uw hypotheek oversluiten - belangrijkste zaken die u moet weten

Al vanaf € 767,- all in (incl. 1 royement)

U sluit uw hypotheek over: belangrijke zaken om te weten

Het is niet ongebruikelijk dat u na verloop van tijd de hypotheekvorm, waar u destijds voor had gekozen, opnieuw te willen bekijken. Het dalen of het stijgen van de hypotheekrente in een bepaalde periode zou voor u een goede reden kunnen zijn om een andere voordeligere hypotheek af te willen sluiten. U zou dan met een nieuwere hypotheekvorm en lagere hypotheekrente maandelijks voordeliger uit kunnen zijn. Hiervoor kunt u ook bij 030notariaat terecht.

Uw lopende hypotheek

030notariaat – kwalitatief de voordeligste notaris in Utrecht – kan via het Kadaster in zien welke hypotheken er op uw woning rusten. We zullen daarvan de aflosnota opvragen en de aflossing na de ondertekening verzorgen. U hoeft daarvoor niets te doen.

Indien u de polis/beleggingsrekening behorende bij de hypotheek wilt beëindigen: overleg eerst met uw hypotheekadviseur. Wellicht moet de waarde van de polis/beleggingsrekening in de nieuwe hypotheek worden ingebracht.

Uw legitimatie

Een vriendelijk verzoek om uw legitimatiebewijs bij de ondertekening van de akte mee te nemen.

Schrijf hoger in

Ons standaardadvies is bij een hypotheek altijd: maak het bedrag van het hypotheekrecht hoger dan de lening zelf. Dit heet ‘hoger inschrijven‘. Op deze wijze voorkomt u dat bij een toekomstige lening bij dezelfde bank u weer naar de notaris moet gaan. Dat scheelt u notariskosten en kosten voor het Kadaster.

030notariaat -kwalitatief de voordeligste notaris in Utrecht – rekent als een van de weinige notariskantoren geen extra notariskosten voor de verhoogde inschrijving (tot € 500.000,–).

(Voorbeeld: u leent € 200.000, zeg dan tegen uw hypotheekadviseur/bank dat u wilt inschrijven voor € 300.000. Als u over bijvoorbeeld twee jaar € 35.000 erbij wilt lenen, dan hoeft u niet opnieuw een hypotheekakte op te laten stellen. Tot € 100.000 is er in dit cijfervoorbeeld ruimte binnen de oude inschrijving.)

Direct een offerte aanvragen?

Kwalitatief de voordeligste notaris

Vraag een offerte aan

Ontvang binnen 1 minuut een door ons op maat gemaakte offerte, 24/7 en geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wilt u een offerte aanvragen. Dan kunt u contact met ons opnemen.

Contactgegevens

  • Derdengeldenrekening: NL95 ABNA 0544 9980 06

Openingstijden

Het kantoor is geopend op werkdagen van 08.45 uur tot 17.00 uur.

Of gebruik ons contactformulier