Familie Hypotheek

Uw Familie Hypotheek voordelig en snel geregeld

Vanaf € 759,- all-in

Wat is een Familie Hypotheek?

Een familielid werpt zich op als bank. Het is een lening van de ene familielid aan de ander. Meestal van ouder(s) aan kind. Deze constructie wordt ook wel ‘familiebank’ of 'familie hypotheek' genoemd.

Voordelen Familie Hypotheek

Als de lening bedoeld is voor een eigen woning, dan is de rente aftrekbaar. Voor de uitlener is rente géén extra inkomen, het is netto geld!

Voor de renteaftrek moet de lening annuïteit of lineair zijn, of aflossingsvrij als men de oud regime-hypotheek kan meeverhuizen.

Wat kunnen we voor u doen?

We kunnen voor u voor een scherp en voordelig notaristarief van € 640,- all-in een hypotheekakte maken en inschrijven bij het Kadaster. Zo is de uitlener veel beter beschermd bij calamiteiten bij de lener.

Hoogte rente

Om geen schenkbelasting te hoeven betalen, moet de rente zakelijk zijn. Dat is het geval als de rente niet meer 25% hoger/lager is als die van een lening van een bank. De hoogte van een rente van een bank hangt ondermeer af van de rentevastperiode (hoe langer hoe hoger de rente), wel/geen NHG (wel NHG dan ongeveer 0,5% lagere rente) en of er wel/geen hypotheekrecht op de woning wordt gevestigd (wel een hypotheekrecht, meer zekerheid voor de bank dus een lagere rente).

Ook bij oversluiten

U kunt voormelde constructie ook inzetten bij een oversluiting van de lopende hypotheek. Bijvoorbeeld uw kind wil van zijn huidige hypotheek af, en sluit daarvoor een nieuwe lening bij een van u, zijn ouders, af. Ook hier is de rente voor uw kind aftrekbaar en blijft u als ouder onbelast.

Niet gebonden aan vrijstelling

De lening is een lening en geen schenking. Dus met vrijstellingen voor de schenkbelasting (€ 5.320, € 25.526, € 53.176) hoeft geen rekening te houden. U kunt rustig € 150.000,- uitlenen.

Direct een offerte aanvragen?

Kwalitatief de voordeligste notaris

Vraag een offerte aan

Ontvang binnen 1 minuut een door ons op maat gemaakte offerte, 24/7 en geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wilt u een offerte aanvragen. Dan kunt u contact met ons opnemen.

Contactgegevens

  • Derdengeldenrekening: NL95 ABNA 0544 9980 06

Openingstijden

Het kantoor is geopend op werkdagen van 08.45 uur tot 17.00 uur.

Of gebruik ons contactformulier