Echtscheidingstestament

Uw echtscheidingstestament voordelig en snel geregeld

Vanaf € 319,- all-in

Waarom een echtscheidingstestament?

De relatie tussen u en uw ex-partner is verbroken, dan heeft uw ex-partner als mede-ouder van uw minderjarige kinderen zeggenschap en beheer over uw nalatenschap. U kunt uw ex-partner deze rechten ontnemen door dit in uw echtscheidingstestament op te nemen.

Indien geen testament

Als u alles op zijn beloop laat, dan zal bij uw overlijden uw ex-partner zeggenschap krijgen over uw minderjarige kinderen en beheerder worden over de erfenis die u hen nalaat. Ook krijgt uw ex-partner het recht op de rente-inkomsten over deze erfenis. En bij overlijden van uw kind of kinderen zal uw ex-partner normaal gesproken (gedeeltelijk) mede erven.

Wat kunt u regelen?

030notariaat kan bij testament regelen dat uw ex-partner zomin mogelijk zeggenschap en voordeel krijgt uit uw nalatenschap door een echtscheidingstestament voor u op te maken.

Maatregelen in echtscheidingstestament

In het testament kunnen de volgende clausules worden opgenomen.

  • Bewindclausule: zet uw ex-partner opzij door een bewindvoerder te benoemen die het beheer voert over de nagelaten erfenis. Desnoods met een reservebewindvoerder en/of met de mogelijkheid dat de bewindvoerder zelf een opvolger benoemt.
  • Ontnemingsclausule: zo blijft de rente-opbrengst van de erfenis (of een andere opbrengst) bij het minderjarige kind zelf.
  • Tweetrapsclausule: u bepaalt wie na het overlijden van uw kind de erfenis krijgt, bijvoorbeeld uw andere kinderen of familie. Zo kan uw ex-partner niet via uw kinderen van u erven.

Denk ook aan privé-, rampen-, 30 dagen-, executeurs-, afwikkelingsbewind-, geen inbrengclausule, legaten, enz.

Direct een offerte aanvragen?

Kwalitatief de voordeligste notaris

Vraag een offerte aan

Ontvang binnen 1 minuut een door ons op maat gemaakte offerte, 24/7 en geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wilt u een offerte aanvragen. Dan kunt u contact met ons opnemen, of gebruik ons contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactgegevens

  • Derdengeldenrekening: NL95 ABNA 0544 9980 06

Openingstijden

Het kantoor is geopend op werkdagen van 08.45 uur tot 17.00 uur. Afspraak buiten reguliere kantooruren is op verzoek mogelijk.

Of gebruik ons contactformulier