Aankoop Woning

Aankoop woning met hypotheek voordelig en zo geregeld

Al vanaf € 983,- all in

U gaat een woning aankopen: belangrijkste zaken om te weten

Het is niet ongebruikelijk dat u na verloop van tijd de hypotheekvorm, waar u destijds voor had gekozen, opnieuw te willen bekijken. Het dalen of het stijgen van de hypotheekrente in een bepaalde periode zou voor u een goede reden kunnen zijn om een andere voordeligere hypotheek af te willen sluiten. U zou dan met een nieuwere hypotheekvorm en lagere hypotheekrente maandelijks voordeliger uit kunnen zijn. Hiervoor kunt u tegenwoordig ook bij 030notariaat terecht.

Samenlevingscontract: een ‘must’

Bij aankoop van een woning is een samenlevingscontract een noodzakelijk contract voor ongehuwde samenwonenden. Het zorgt namelijk voor fiscaal voordelige hypotheekrenteaftrek, het partnerpensioen bij overlijden, dat de woning bij het overlijden naar de langstlevende partner gaat, enzovoorts.

Maak een afspraak om het samenlevingscontract te bespreken. Het tarief voor een samenlevingscontract is bij ons zeer laag: €295,- (dit is incl. BTW en incl. leges centraal testamentenregister).

Eerdere sleuteloverdracht

Is er sprake van een eerdere sleuteloverdracht, hoewel dit niet vaak voor komt, dan moet u letten op de aanvullende voorwaarden. Lees verder bij verkoper.

Regel tijdig de bankgarantie

Bij vrijwel elke koop wordt afgesproken dat 10% van de koopsom als waarborgsom bij de notaris gestort moet worden of een bankgarantie gesteld moet worden.

Ons advies bij een bankgarantie: regel dat zo snel mogelijk. Het komt regelmatig voor dat de bankgarantie te laat gesteld wordt. Met name als de bankgarantie ook door de hypotheekverstrekker wordt afgegeven. In dat geval moet eerst de hele financieringsaanvraag zijn goedgekeurd alvorens de bankgarantie wordt afgegeven.

Controleer dit bij uw hypotheekadviseur of uw hypotheekverstrekker.

Uw legitimatie

Een vriendelijk verzoek om uw legitimatiebewijs bij de ondertekening van de akte mee te nemen.

Direct een offerte aanvragen?

Kwalitatief de voordeligste notaris

Vraag een offerte aan

Ontvang binnen 1 minuut een door ons op maat gemaakte offerte, 24/7 en geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wilt u een offerte aanvragen. Dan kunt u contact met ons opnemen.

Contactgegevens

  • Derdengeldenrekening: NL95 ABNA 0544 9980 06

Openingstijden

Het kantoor is geopend op werkdagen van 08.45 uur tot 17.00 uur. Afspraak buiten reguliere kantooruren is op verzoek mogelijk.

Of gebruik ons contactformulier